IWE - Home
Nederlands - nl-NLEnglish (United Kingdom)

"De hoogwaardige zuivering van afvalwater papierfabrieken Eerbeek"

 

Wie zijn wij?

Industriewater Eerbeek bv verzorgt de zuivering van het afvalwater van de Eerbeekse papierindustrie. Papierfabrieken gebruiken veel water; als grondstof, als koelmedium, maar met name als transportmiddel. Na meerdere malen te zijn gebruikt, kan het water zijn functie niet meer vervullen en is afvoeren noodzakelijk. Bij afvoer hoort zuiveren. Dit was de reden om in 1961 de handen ineen te slaan om gezamenlijk de zuivering  op geavanceerde wijze uit te voeren. Industriewater Eerbeek (IWE)  verwerkt jaarlijks ca. 4 miljoen m³ water en een vuilvracht die te vergelijken is met het afvalwater van een stad zo groot als Utrecht (400.000 VE’s). 


 

Deze 3 papierfabrieken (tevens aandeelhouder) zijn:

 

 

 

 

 

Missie: Duurzaam

Vandaag de dag vormt het milieu een steeds grotere rol in de beleving van mensen en daarmee ook in de strategie van bedrijven. De papierindustrie vervult daarin al jaren een voortrekkersrol.
(klik op VNP). Water zuiveren is een vanzelfsprekendheid geworden. Met haar innovatieve aanpak laat Industriewater Eerbeek zien dat zij het ‘waterzuiveren’ op een zo duurzaam mogelijke manier doet.

 

 

 

Symbool: Otter

De Otter behoort tot de roofdieren, namelijk de marterachtigen. De Otter wordt ook wel de ambassadeur van de natuur genoemd. Deze titel dankt hij aan het feit dat hij aan het eind van de voedselketen staat. Dit betekent dat de Otter niet als vast gerecht op het menu van een ander dier staat. Gaat het goed met de Otter dan gaat het goed met de natuur op die plek.
Om al die eigenschappen van de Otter heeft IWE als symbool de Otter gekozen.